Om oss

Gårdagens Totebo
I över 100 år har vi på Totebo arbetat med trä. Från att ha fyllt det lokala behovet av bultvagnshjul, utvecklades vårt kunnande till att förse Norra Europa med radiolådor i ädelträfaner, då radioapparaterna invaderade hemmen på 1930-talet. När den epoken gick mot graven, började vårt samarbete med IKEA 1964. Sedan 25 år har vi också inriktat oss på förvaring och skrivbordsskivor för offentlig miljö och är idag leverantörer till åtskilliga av de ledande företagen i kontorsmöbelbranschen.

Dagens Totebo
Idag är Totebo ett av Sveriges största företag för tillverkning av planmöbler. Vi sysselsätter drygt 100 personer som arbetar i skift med att producera möbler i pigmentlack, melamin, HPL, linoleum och fanér till ett 40-tal kunder. Eller skulle vi kanske säga partners, eftersom det är det vi strävar efter. Rationell tillverkning är ett hedersbegrepp på Totebo AB. Genom att hela tiden investera i modern produktionsutrustning bemöter vi den hårdnande konkurrensen i en alltmer internationell värld.

Framtidens Totebo
Med alla utlokaliseringar som görs idag, skulle man kunna tro att svensk möbelindustri inte har någon framtid. Vi tror precis tvärtom, men det kräver ständiga investeringar och automation. Och till detta en portion småländsk envishet. Som ett privatägt företag har vi besluten i våra egna händer. Strategin är solklar. Det är i Totebo vi ska verka och utvecklas även in i nästa århundrade.